dijous, 29 de juny del 2023

Revista nova i sostenible de ciclisme bilingüe

 

Nafent Magazine

 Revista sostenible

Ens han fet arribar una nova revista que ens parla sobre el ciclisme.

Nafent Magazine, un projecte social de gira més sostenible el 2023

El ciclisme és un dels esports més sostenibles del planeta. Per a la redacció de Nafent Magazine, va ser, per tant, una decisió natural apuntar a una revista més sostenible el 2023.

 La cinquena edició de la revista, que tindrà una àmplia difusió durant la Volta Ciclista a Catalunya del març, s'imprimeix, doncs, en paper reciclat. Els costos addicionals els cobreix Nennisiwok AI Lab de Barcelona, que és un soci compromès de la revista des de mitjan 2022. Volem agrair al Catalan AI Lab els seus esforços addicionals.

 Al costat d'això, el nostre contingut de la cinquena edició de la revista i en endavant, se centrarà més en un estil de vida respectuós amb el planeta i en esdeveniments, marques i projectes sostenibles (ciclisme) arreu de Catalunya.

A més, Nafent Magazine està investigant actualment un nou tipus de lletra Pretén reduir la tinta gastada amb la impressió en almenys un 40% en comparació amb una font normal. La redacció informarà d'aquest procés al llarg de l'any a les seves revistes.

 Per últim, la majoria dels lliuraments de revistes es faran en bicicleta, com sempre. D'aquesta manera mantenim les nostres emissions baixes i contribuïm al nostre propi estil de vida actiu i saludable.

 





Esteu tan entusiasmats amb el ciclisme i la sostenibilitat com nosaltres? Aleshores uneix-te a nosaltres en aquest viatge.

 

dimarts, 27 de juny del 2023

La Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià com a Refugi Climàtic

IMPORTANT 

 La biblioteca Punttic de la Nou de Gaià, refugi climàtic

La calor extrema que estem vivint aquest estiu pot ser perjudicial per a la salut, sobretot de les persones grans o els nadons.

La Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià com ha refugi climàtic, s'agrupa les biblioteques municipals i de la xarxa de biblioteques de Catalunya que poden proporcionar condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes. 

Les biblioteques municipals som refugis climàtics interiors, espais segurs on refugiar-te de la calor, refrescar-te i gaudir de la cultura o també si has de treballar.

 T'hi esperem!

FUNCIONAMENT:

1. Aneu al refugi durant l'horari d'obertura deles 10.00h a les 13.00h i de les 16.00h a les 19.30h 

2. Indiqueu al personal de l'equipament que voleu estar     


   frescos

3. Seieu als llocs d'estada identificats 

4. Hidrateu-vos sovint amb aigua potable




dijous, 22 de juny del 2023

LLIBRES PER LLEGIR AMB FAMILIA

 

HARRY POTTER: FESTES I BANQUETS 

JENNIFER CARROLL 



Organitza la millor festa amb la màgia de Harry Potter.


Qualsevol moment pot ser màgic si està inspirat en l'univers de les pel·lícules de Harry Potter. Ple de meravelloses fotografies i amb més de vuitanta manualitats, activitats i receptes, aquest llibre es convertirà en la millor guia per què organitzis unes festes espectaculars. Les temàtiques de les celebracions són:

- Festa d'aniversari de la Copa Interresidències de Hogwarts

- Festa de Halloween de criatures màgiques

- Celebració del ball de Nadal

- Un banquet de casament màgic

- Marató de pel·lícules «retorn a Hogwarts»

 Per cada una d'aquestes celebracions trobaràs idees per la decoració, receptes, jocs divertits, activitats, regals i molt més. També podràs aconseguir materials gratuïts per descarregar, basats en les arts gràfiques de les pel·lícules, cosa que atorgarà un toc d'autenticitat que sorprendrà els teus convidats. Recrea les celebracions tal qual les plantegem o barreja elements per què la teva festa sigui única. 

Amb fotogrames de les pel·lícules, art conceptual, cites i dades curioses sobre els rodatges, aquest llibre té tot el que necessites per què la teva propera festa sigui tan màgica com un viatge a Hogwarts!

El llibre oficial de receptes, manualitats i celebracions inspirat en el màgic món de Harry Potter. Un llibre de cinema!

dimecres, 21 de juny del 2023

LLIBRES RECOMANATS  

PERSONES TOXIQUES

SILVIA CONGOST 

Després de l'èxit d' “A Solas” arriba el nou llibre de la Silvia Congost, una de les psicòlogues de referència a Espanya, experta en relacions i dependència emocional.

En aquest nou llibre Silvia Congost explica com identificar les persones tòxiques i què fer per alliberar-se'n.

Les persones tòxiques existeixen. T'agradi o no. Ho acceptis o no. I la seva característica principal és, bàsicament, que intoxiquen, invaliden, empetiteixen i destrueixen. Poden estar a qualsevol àrea de la teva vida: a la família, a les amistats, a la feina o a la parella. Però el més important és que, si no t'allunyes, poden acabar desequilibrant la teva vida del tot.

Potser t'estàs preguntant i com identificar-les? Com es pot allunyar si és un pare o una mare? I què passa si el tòxic és el meu cap? I si m'adono que la meva parella té un trastorn de personalitat narcisista? Com puc sortir d'aquesta relació i reconstruir-me?

Assumir que hi ha una persona tòxica al nostre entorn és el primer pas imprescindible perquè alguna cosa canviï a la nostra vida.

Aquest llibre t'aportarà la claredat, la comprensió i les respostes que necessites per identificar i tractar amb persones tòxiques, a més d'oferir-te eines que t'ajudaran a apoderar-te, a allunyar-te de tot aquell que t'estigui danyant i no t'aporta res de bo, i a cuidar sempre de la teva essència, la teva autoestima i la teva dignitat.




dilluns, 19 de juny del 2023

REVISTES MENSUALS

IMPORTANT

REVISTES MENSUALS

JUNY 2023


Us recordem que cada mes a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià, es rebem més de 30 títols de revistes de totes les temàtiques, per ejempla con som la Revista Mia, Viajar, Mi Jardín, Casa Rustica, Integral, Cocina Vegetariana, Sin gluten, Cuina, Oxigeno, deporte y naturaleza, Excursionisme, Ser padres, Viure amb familia, Cosmopolitan, Muy interesante, Enderrock, Petit Sapiens, Sapiens, Descubrir Catalunya, etc. No teniu excuses per no gaudir de les revistes! revistesbiblioteca# #bibliotecapuntticdelanoudegaia 




dimarts, 13 de juny del 2023

LECTURES RECOMANADES

 

NORMANDOS: LOS VIKINGOS QUE CREARON EUROPA

LEVI ROACH

NORMANDOS: LOS VIKINGOS QUE CREARON EUROPA

De la mà del jove medievalista Levi Roach, aquesta obra ens acosta a una de les civilitzacions que més van alterar el rumb de la història medieval europea. Des dels seus inicis com a saquejadors víkings i més tard mercenaris i vassalls francs a les ordres del temible i llegendari Rollo, els normands es van propagar per tot Europa, assimilant-se a les principals cultures cristianes per servir els seus capritxosos prínceps i ducs amb el seu emblemàtic afany de guerra , glòria i riquesa. Roach ens porta al costat d'aquests personatges diluïts per la història per conèixer les seves peripècies, i com aquestes van esfondrar i reedificar els fonaments de la cultura europea.

 No hi va haver poble ni frontera on aquests guerrers no arribessin, des de la plujosa Anglaterra fins a les impressionants urbs bizantines, passant per la Iberia almoràvit o la Itàlia fracturada de l'edat mitjana. Qualsevol que fos el seu destí, els normands feien sentir la seva presència, enderrocant dinasties, conquerint terres i ciutats, traçant el rumb del catolicisme o desafiant els grans imperis de l'època. De pagans a cristians, de pirates i vàndals a prínceps i reis, l'ascendència meteòrica dels normands no només mostra la seva capacitat camaleònica com a poble, sinó que exemplifica la turbulenta i sinuosa història medieval. 

 Levi Roach

Va estudiar a Trinity College Cambridge, on va completar la seva tesi doctoral sobre assemblees reals Anglosaxones, publicada a Cambridge University Press el 2013. És un research fellow de StJohn's College de Cambridge, i porta exercint com a catedràtic de la Universitat d'Exeter des de 2012.




 

divendres, 9 de juny del 2023

 IMPORTANT

PROJECTE "GUANYEM UN ESTIU LECTOR"
Podeu demanar el vostre "kit lector" tots els infants que enguany heu fet 3r,4t,5è i 6è a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià.
El projectes'iniciarà l'1 de juny i durarà fins a finals d'agost. El repte és que la canalla vingui a la biblioteca, esculli tres llibres (adequats a la seva edat i de temàtica lliure) i els llegeixi durant aquest període.
Qui hagi completat les tres lectures o més entrarà en un sorteig de material escolar.
En finalitzar les lectures tots els participants s'enduran un petit present per la seva participació.
Més informació al telèfon 623 300 320.

Vine a gaudir de la teva Biblioteca&Punttic la Nou de Gaià, aquest estiu també serem les biblioteques refugi climàtic. #sombiblioteca #fembiblioteca #latevabiblioteca

dijous, 8 de juny del 2023

LECTURES RECOMANADES

 

El retrat de matrimoni



Maggie O’Farrell



Plena de l’esperit i l’energia amb què Maggie O’Farrell va il·luminar la història shakespeariana de Hamnet,

 El retrat de matrimoni ens transporta a la Itàlia del segle XVI. La Lucrezia, tercera filla del poderós duc de Mèdici, és una noia discreta i independent que creix feliç a l’ombra dels seus germans, lliure per observar els tresors de palau, explorar els passadissos secrets i espiar feines i converses clandestines. Li agrada aprendre coses, pintar i mirar les musaranyes, i no acaba d’encaixar en el paper de duquessa, ni tampoc en les expectatives de la família. Però quan la seva germana gran, que està promesa amb fill del duc de Ferrara, emmalalteix i es mor, la plàcida existència de la Lucrezia quedarà sacsejada per sempre: amb només quinze anys es veurà arrossegada a una nova vida a Ferrara amb el seu marit, Alfonso, que és un misteri per a ella.

 El retrat de matrimoni, una novel·la potent i evocadora, explora la fina membrana que separa la vida de la mort, un dels temes centrals de l’obra d’O’Farrell, i ofereix el retrat inoblidable d’una dona molt jove, castigada per ser diferent, que lluita per la seva supervivència.


dimarts, 6 de juny del 2023

CLUB DE LECTURA "LECTURES REBELS"

 
IMPORTANT
CLUB DE LECTURA
"LECTURES REBELS"
JUNY 2023

 


MUJERES Y PODER de la MARY BEARD

 

Mary Beard no és només la classicista més famosa en l'àmbit internacional; és també una feminista compromesa i com a tal es manifesta assíduament a les xarxes socials. En aquest llibre mostra, amb ironia i saviesa, com la història ha tractat les dones i els personatges femenins poderosos.

 

Els seus exemples van des del món clàssic fins avui, des de Penèlope, Medusa o Atena fins a Theresa May i Hillary Clinton. Beard explora els fonaments culturals de la misogínia, considerant la veu pública de les dones, les nostres suposicions culturals sobre la relació de les dones amb el poder i quan es resisteixen les dones poderoses a ser sotmeses a un patró masculí.

 

Amb reflexions personals sobre les seves pròpies experiències de sexisme i agressió de gènere que ha suportat a les xarxes socials, l'autora pregunta: si no es percep que les dones són dins de les estructures del poder, no cal redefinir el poder?

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...