dimarts, 6 de juny del 2023

CLUB DE LECTURA "LECTURES REBELS"

 
IMPORTANT
CLUB DE LECTURA
"LECTURES REBELS"
JUNY 2023

 


MUJERES Y PODER de la MARY BEARD

 

Mary Beard no és només la classicista més famosa en l'àmbit internacional; és també una feminista compromesa i com a tal es manifesta assíduament a les xarxes socials. En aquest llibre mostra, amb ironia i saviesa, com la història ha tractat les dones i els personatges femenins poderosos.

 

Els seus exemples van des del món clàssic fins avui, des de Penèlope, Medusa o Atena fins a Theresa May i Hillary Clinton. Beard explora els fonaments culturals de la misogínia, considerant la veu pública de les dones, les nostres suposicions culturals sobre la relació de les dones amb el poder i quan es resisteixen les dones poderoses a ser sotmeses a un patró masculí.

 

Amb reflexions personals sobre les seves pròpies experiències de sexisme i agressió de gènere que ha suportat a les xarxes socials, l'autora pregunta: si no es percep que les dones són dins de les estructures del poder, no cal redefinir el poder?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...