dimarts, 13 de juny del 2023

LECTURES RECOMANADES

 

NORMANDOS: LOS VIKINGOS QUE CREARON EUROPA

LEVI ROACH

NORMANDOS: LOS VIKINGOS QUE CREARON EUROPA

De la mà del jove medievalista Levi Roach, aquesta obra ens acosta a una de les civilitzacions que més van alterar el rumb de la història medieval europea. Des dels seus inicis com a saquejadors víkings i més tard mercenaris i vassalls francs a les ordres del temible i llegendari Rollo, els normands es van propagar per tot Europa, assimilant-se a les principals cultures cristianes per servir els seus capritxosos prínceps i ducs amb el seu emblemàtic afany de guerra , glòria i riquesa. Roach ens porta al costat d'aquests personatges diluïts per la història per conèixer les seves peripècies, i com aquestes van esfondrar i reedificar els fonaments de la cultura europea.

 No hi va haver poble ni frontera on aquests guerrers no arribessin, des de la plujosa Anglaterra fins a les impressionants urbs bizantines, passant per la Iberia almoràvit o la Itàlia fracturada de l'edat mitjana. Qualsevol que fos el seu destí, els normands feien sentir la seva presència, enderrocant dinasties, conquerint terres i ciutats, traçant el rumb del catolicisme o desafiant els grans imperis de l'època. De pagans a cristians, de pirates i vàndals a prínceps i reis, l'ascendència meteòrica dels normands no només mostra la seva capacitat camaleònica com a poble, sinó que exemplifica la turbulenta i sinuosa història medieval. 

 Levi Roach

Va estudiar a Trinity College Cambridge, on va completar la seva tesi doctoral sobre assemblees reals Anglosaxones, publicada a Cambridge University Press el 2013. És un research fellow de StJohn's College de Cambridge, i porta exercint com a catedràtic de la Universitat d'Exeter des de 2012.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...