divendres, 19 de maig del 2023

RECOMANACIONS DE CAP DE SETMANA

EL RETRAT DE MATRIMONI

Maggie O’Farrell

MAIG 2023

El retrat de matrimoni, ens transporta a la Itàlia del segle XVI. La Lucrecia, tercera filla del poderós duc de Medici, es una noia discreta i independent que creix feliç a l'

ombra dels seus germans, lliure per observar els tresors de palau, explorar els passadissos secrets i espiar feines i converses clandestines.


Li agrada aprendre coses, pintar i mirar les musaranyes, i no acaba d’encaixar gaire en el paper de duquessa, ni tampoc en les expectatives de la família.

 Però quan la seva germana gran, que està promesa amb del duc de Ferrara, emmalalteix i es mor, la plàcida existència de la Lucrezia quedarà sacsejada per sempre: amb prou feines quinze anys es veurà arrossegada a una nova vida a Ferrara amb el seu marit, Alfonso, que es un misteri per a ella.

El retrat de matrimoni, una novel·la potent i evocadora, explora la fina membrana que separa la vida de la mort, un dels temes centrals de l’obra d’O’Farrell, i ofereix el retrat inoblidable d’una dona molt jove, castigada per ser diferent, que lluita per la seva supervivència.

 Amb la mateixa bellesa i emoció amb què ens va captivar a Hamnet, Maggie O’Farrell torna a demostrar el seu inigualable talent per endinsar-se en els racons del passat a El retrato de casada.

Qui és Maggie O’Farrell

Nascuda a Coleraine el 27 de maig del 1972, Maggie O’Farrell és una periodista i escriptora irlandesa. Va créixer a Gal·les, Escòcia, i als vuit anys va patir una encefalitis que el va fer perdre un any escolar.

Aquesta experiència es va veure reflectida en diverses novel·les. Va estudiar Literatura Anglesa al Murray Edwards College.

 O’Farrell ha treballat com a periodista a Hong Kong i també com a redactora literària a The Independent. D'altra banda, va impartir classes d'Escriptura Creativa a la Universitat de Warwick i al Goldsmith's College.

                                   

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...