divendres, 19 de maig del 2023

RECOMANACIONS CAP DE SETMANA

 

CUINA O BARBARIE!

Maria Nicolau

MAIG 2023

Entusiasta, inconformista i hilarant, Maria Nicolau ens obre les portes a una cuina rica, sostenible, apassionada i, sobretot, coherent.

 Una cuina explicada a través de la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima.

 Per què l’olla és l’invent primordial de la civilització? Què ho fa, que els pastissos s’inflin al forn? Com és que només comprem salmó i lluç, tenint el Mediterrani ple d’altres varietats de peix? En aquest llibre, molt més que receptes, trobareu una cuina que respon a la necessitat de subsistir, però també al goig de compartir, i que ens recorda que nosaltres som els últims responsables de la manera com vivim.

Maria Nicolau i Rocabayera (la Garriga, 1982) és una cuinera catalana que ha treballat a diversos restaurants del país i de l'estranger. És la cap de cuina del restaurant El Ferrer de Tall, un restaurant familiar amb més de 50 anys de trajectòria. El 2022 va publicar el llibre Cuina! o barbàrie, on defensa que la cuina és un exercici de llibertat. El text és un assaig on s'explica l'origen dels aliments, com funciona el sistema de cocció i com prioritzar la cuina per sobre d'altres contingències en pro d'una major sobirania alimentària. Col·labora amb El Matí de Catalunya Ràdio i al programa Tot es mou, de TV3.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...