divendres, 12 de maig del 2023

LLIBRES RECOMANATS

Recomanacions de cap de setmana

MIL MILLES 

TECLA MARTORELL SALVAT

ALGUNS DELS RELATS D'AQUEST LLIBRE PODRIEN SER LA TRAMA D'UNA NOVEL·LA DE FICCIÓ. SEGONS L'AUTORA, EMPRENDRE AVENTURES COM LES SEVES REQUEREIX UNA VALENTIA QUE TÉ TANT DE PERSONAL COM D'INTRANSFERIBLE.

Són moltes les raons que empenyen les persones a abandonar el país que els ha vist néixer. Uns tenen raons molt serioses que els empenyen a marxar, mentre que altres sembla que cerquin motius per fer-ho.

De moment, Tarragona és la ciutat on viuen, estudien, treballen, compren, passegen, van al metge... Per molts ha estat o serà una ciutat més del periple que segueixen les persones en ruta al llarg de la seva vida.

Per alguns quedarà reduïda a qüestions i escenaris puntuals que necessitaran els nostres carrers, els nostres edificis o els nostres serveis, però per altres acabarà essent la ciutat que triaran per formar una família i engegar projectes.

Alguns dels seus relats podrien ser la trama d'una novel·la de ficció. Emprendre aventures com les seves requereix una valentia que té tant de personal com d'intransferible. 

Tecla Martorell (Tarragona, 1960) és diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Pedagogia per la Universitat Rovira i Virgili.

 Des de l'any 1981 treballa de mestra d'adults als barris de Ponent de la ciutat. Juntament amb Pilarín Bayés, ha publicat literatura infantil, com és Petita història de la Rambla de Tarragona (Editorial Mediterrània). 

L'any 2009 publica la seva primera novel·la, Dels sols i les llunes (Arola Editors), una obra que s'endinsa en la vida de la Remei, una noia que pertany a una família de poble marcada per la Guerra Civil i el final del franquisme. 

Al llarg de la seva trajectòria ha guanyat diversos premis de narrativa curta, que el 2014 publica en un recull anomenat Contes, relats i un comiat.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...