dijous, 11 de gener del 2024

  CLUB DE LECTURES REBELS 

GENER 2024




Ja tenim aquí un nou any i reprenen les lectures del club de Lectures Rebels, que fem alternativament entre les biblioteques de la Nou de Gaià i la biblioteca d'Altafulla.

Aquest mes tenim el plaer de presentar a la MARIA MERCE MARÇAL i SERRA,(Ibars d'Urgell , Lleida; 13 de novembre de 1952-Barcelona, 5 de juliol de 1998), coneguda com a Maria-Mercè Marçal, va ser una poeta, catedràtica, narradora, editora i traductora , activa dins moviments feminista, nacionalista català i comunista.

Després de la seva mort s'han publicat dues antologies de la seva poesia i un llibre amb proses autobiogràfiques titulat Sota el signe del drac (2004), editat per Mercè Ibarz.

Les reflexions de Maria-Mercè Marçal agrupades a 'Sota el signe del drac' han estat una referència per a diverses generacions de lectors catalans, i són del tot ineludibles per als interessats en la poètica marçaliana i la seva irradiació en la literatura. 

Aquest recull, que presentem,constitueix un recorregut pels referents estètics i polítics de la poeta, i reconeix a Marçal com una crítica cultural de primer ordre i com una baula necessària en qualsevol història de la cultura que es vulgui plural i feminista.

Gaudiu de la lectura i ens veiem el pròxim dia 27 de gener a les 12 del migdia, a la biblioteca Martí Magriñà d' Altafulla.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...