dimarts, 2 de maig del 2023

CLUB DE LECTURA NOVEL.LA NEGRA

 CLUB DE LECTURA NOVEL.LA NEGRA

La biblioteca va acollir,  dins del Club de Lectura novel.la negra  i amb la participació de l’escriptora Margarida Aritzeta que va compartir amb els  usuaris assistents el procés de creació de la seva novel.la Encara hi ha flors. Margarida Aritzeta compta amb una extensa obra literària més de 60 llibres editats en diversos gèneres com novel.la d’intriga o literatura infantil i juvenil, a la vegada que ha participat en els principals moviments literaris catalans dels darrers quaranta anys. Professora de professió, Margarida Aritzeta ha participat en nombrosos fòrums, taules rodones, conferències i jurats de premis literaris, des de l’any passat posa nom al premi Margarida Aritzeta Vila de Creixell de novel.la negra que enguany es celebrarà la segona edició  . També ha treballat molt pel foment de la lectura i del gust per la literatura entre els més petits, i des del 1980 realitza sessions de comentari dels seus llibres en centres d’ensenyament primari i secundari arreu dels Països Catalans.

El llibre Encara hi ha flors, Quant els morts no descansen en pau.

Sobre l’obra que aquest mes ha protagonitzat el Club de Lectura , Encara hi ha flors, Margarida Aritzeta va explicar que va sorgir a partir de les mesures de control de mobilitat de la Covid-19. Els capítols del llibre van sortir a la llum per primera vegada al bloc que l’escriptora va iniciar el mes de març de 2020 a rel de la pandèmia publicant diàriament un capítol i que va finalitzar de publicar en aquest bloc a finals de maig de 2020.

A partir d’un encàrrec, Kaputx, periodista ja de l’antiga escola, descobreix un món rural per ell desconegut i que amaga memòria història, crims, venjances, misteris i fins i tot la seva pròpia història d’amor adolescent. Per l’autora es una barreja de gèneres que van des del realisme màgic fins a una novel.la negra convencional. L’espai temporal s’emmarca en dos temps, l’època actual i l’any 1974 i inclou noms, llocs i situacions que parteixen de fets i llocs reals de l’Alt Camp i que es sedimenten en els coneixements i els paisatges que coneix l’autora de primera mà. Els assistentes van poder gaudir de les seves explicacions d’ alguns dubtes que teníem, la tertúlia va ser d’allò més agradable. Aquesta activitat es va poder fer gràcies a la subvenció que varen poder demanar sobre el foment de la lectura per part de l’ institució de les lletres catalanes i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...