dijous, 21 de març del 2024

LECTURES REBELS MES DE MARÇ LA TERTULIA

CLUB DE LECTURES REBELS
TERTÚLIA DEL LLIBRE AIOUA DE LA ROSER CABRÈ-VERDIELL


Dissabte passat, 16 de març, la flamant Roser Cabré-Verdiell va visitar la biblioteca de la Nou de Gaià en el marc del club de lectura feminista “Lectures Rebels” per a comentar la seva novel·la Aioua.

En un ambient distés i familiar, durant més d’una hora vam estar comentant aquest enigmàtic i inquietant llibre, parlant sobre les relacions materno-filials, sobre les dones objecte, sobre les mentides, sobre l’acceptació d’una mateixa i sobre com el passat ens pot condicionar el nostre present i futur.

Temes tots ells que són tractats a la novel·la jugant fins a extrems insospitats amb el llenguatge.

Us la recomanem!

LECTURES REBELS


 

dimecres, 20 de març del 2024

LECTURES REBELS ABRIL 2024

 CAROL

Patricia Highsmith


Claire Morgan (Patricia Highsmith) una autora desconeguda i que va triar romandre en el més absolut anonimat, va publicar el 1952 una novel·la, El preu de la sal, notablement audaç per a l'època.

 

Els crítics van tractar el llibre amb una barreja de desconcert i respecte, però l'èxit de públic va ser immediat, i es van vendre més d'un milió d'exemplars de l'edició de butxaca. La novel·la no va tornar a editar-se, i ara reapareix amb el títol Carol, que originalment li havia donat la seva autora, i signada per aquesta amb el seu veritable nom, Patricia Highsmith.

 

Carol és una novel·la d'amor entre dones –d'aquí la decisió de Patricia Highsmith de publicar-la sota un pseudònim, per no ser classificada com una «escriptora lesbiana»–, que es llegeix amb la mateixa fascinada atenció que desperten les novel·les «policíaques» de la seva autora.

 

Patrícia va concebre Carol el 1948, quan tenia vint-i-set anys i havia acabat la seva primera novel·la, Estranys en un tren. Es trobava sense diners, i es va utilitzar durant una temporada a la secció de joguines d'uns grans magatzems. Un dia, una elegant dona rossa embolicada en visons va entrar a comprar un canell, va donar un nom i una adreça perquè se l'enviessin i es va marcar.

 

Patricia Highsmith se'n va anar a casa i va escriure d'un tiró un primer esborrany de Carol, que comença precisament amb la trobada entre Therese, una jove escenògrafa que treballa accidentalment com a dependenta, i Carol, l'elegant i sofisticada dona, recentment divorciada, que entra a comprar un canell per a la seva filla i canvia per sempre el curs de la vida de la jove venedora.


 

iINFORMACIÓ

 

Tens llibres per donar?


Una pregunta que sovint ens fan a la biblioteca és si acceptem donatius. Només acceptem llibres que no tinguem i que estan en molt bon estat, per a la col·lecció local; que parlen de La Nou de Gaià o escrits per autors de la Nou de Gaià.

Us donem algunes opcions per si teniu llibres per donar i no sabeu que fer-ne, contacteu amb:

 

Associació Llibres Lliures,

C/ Cantabria, 72, Barcelona

93 533 09 15

associacióllibreslliures@gmail.com

 

  Associació Llibre Solidari

C/ Francesc Tàrrega 9, baixos, Barcelona

935283426

info@llibresolidari.org

 

 Associació Llibre Viu, espai d’intercanvi de llibres.

C/ Josep Poeta Punsola 31, Mataró

937963801

llibreviu@pangea.org

 

Comgrafic,

C/ Llull 105, 1a planta, Barcelona

934855161

info@comgrafic.com

 

 Direcció General de Serveis Penitenciaris

C/ Aragó 332, Barcelona   932140100

 

Servei solidari

C/ Sant Antoni Abat, 61, Barcelona

934416406

info@serveisolidari.org

 

 Re-read, llibreries de segona mà

www.re-read.com

 


dimecres, 13 de març del 2024

 RECORDATORI

CLUB DE LECTURA REBELS, 16 DE MARÇ 2024, A LES 12.00 A LA BIBLIOTECA PUNTTIC DE LA NOU DE LA NOU de GAIÀ.

COL·LOQUI AMB L'ESCRIPTORA DEL LLIBRE 'AIOUA', DE ROSER CABRÉ-VERDIELL, GUANYADORA DEL PREMI FINESTRES DE NARRATIVA EN CATALÀ 2023.

NO DEIXIS QUE T'HO EXPLIQUIN!

dijous, 7 de març del 2024

LECTURES REBELS ABRIL

 

CAROL

 CLUB DE LECTURA REBELS 

 27 D'ABRIL 2024

BIBLIOTECA ALTAFULLA MARTÍ MAGRIÑÀ - BIBLIOTECA PUNTTIC DE LA NOU DE GAIÁ

Claire Morgan, (Patricia Highsmith) una autora desconeguda i que va triar romandre en el més absolut anonimat, va publicar el 1952 una novel· la, El preu de la sal, notablement audaç per a l'època. Els crítics van tractar el llibre amb una barreja de desconcert i respecte, però l'èxit de públic va ser immediat, i es van vendre més d'un milió d'exemplars de l'edició de butxaca. La novel·la no va tornar a editar-se, i ara reapareix amb el títol Carol, que originalment li havia donat la seva autora, i signada per aquesta amb el seu veritable nom, Patricia Highsmith.


Carol és una novel·la d'amor entre dones –d'aquí la decisió de Patricia Highsmith de publicar-la sota un pseudònim, per no ser classificada com una «escriptora lesbiana»–, que es llegeix amb la mateixa fascinada atenció que desperten les novel·les «policíaques» de la seva autora. Patricia va concebre Carol el 1948, quan tenia vint-i-set anys i havia acabat la seva primera novel·la, Estranys en un tren.

Es trobava sense diners, i es va utilitzar durant una temporada a la secció de joguines d'uns grans magatzems. Un dia, una elegant dona rossa embolicada en visons va entrar a comprar un canell, va donar un nom i una adreça perquè se l'enviessin i es va marcar.

 Patricia Highsmith se'n va anar a casa i va escriure d'un tiró un primer esborrany de Carol, que comença precisament amb la trobada entre Therese, una jove escenògrafa que treballa accidentalment com a dependenta, i Carol, l'elegant i sofisticada dona, recentment divorciada, que entra a comprar un canell per a la seva filla i canvia per sempre el curs de la vida de la jove venedora....... NO T'HO PERDIS.

 




 

GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...