dijous, 7 de desembre del 2023

NOU CLUB DE LECTURA D'AUTOR 2 FEBRER 2024

 ELS OCELLS ET BRESSOLEN "HISTORIA DE LA TIETA"

TERESA BORRUT LLOPIS




Es tracta d'una biografia molt personal de la seva tieta Aurora.

«Els ocells et bressolen» explica, en primera persona, la vida de la tieta, que s'inicia en plena Segona República i que transcorre pels episodis més convulsos del segle XX, on la guerra civil, la postguerra, l'exili, la Segona Guerra Mundial, els quaranta anys de franquisme i la transició fins a l'actualitat actuen de decorat marcant els diferents capítols viscuts.

La tieta Aurora tenía tres anys quan va esclatar la guerra civil, amb cinc anys fugia dels bombardejos dalt d'un carro ple de farcells i en tenia set quan feia l'estraperlo per portar una mica de menjar a casa.

Un mestre maçó proper a Jaume Aiguader i Lluís Companys, la dida del germà petit de Pau Casals, la desaparició d'un misteriós gat, l'exili a França i unes rampes de llançament de míssils nazis a Londres són només unes de les moltes històries paral·leles de la vida de la tieta, que es posen en context històric i es complementen amb la investigació i el treball de camp de l'autora, no deixant de fer una obligada reflexió actual i personal.

L'autora

Teresa Borrut Llopis, nascuda a Torredembarra el 1979, però ara resident a la Nou de Gaià ,es va llicenciar en Dret, però la mort del seu pare la va portar a haver-se de fer càrrec del negoci familiar, motiu pel qual va estudiar Direcció i Administració d'Empreses familiars a EADA i el Màster Internacional en Gestió Empresarial de la Universitat Ramon Llull.Ha dedicat els últims  anys a escriure la sorprenent biografia de la seva tieta Aurora, posant-la en context històric i fent treball de camp i d'investigació allà on la curiositat la cridava.









divendres, 1 de desembre del 2023

CONTA CONTES DE LA TARDOR A LES BIBLIOTEQUES CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÉS I FUNDACIÓ PRIVADA MÚTUA CATALANA

 "XOF! XAF! CAPBUSSA'T EN LES MIL I UNA AVENTURES DE L'AIGUA!"

El Consell Comarcal del Tarragonès dinamitza la lectura, apropant històries a través dels contes als nens i nenes, amb un nou cicle "XOF! XAF! CAPBUSSA'T EN LES MIL I UNA AVENTURES DE L'AIGUA!", que es desenvoluparà aquesta tardor, a les biblioteques i punts de lectura.En aquesta nova edició, l'eix temàtic del cicle el dediquem a l'aigua.

 L'aigua és un recurs imprescindible per a la vida del planeta. Tots els éssers vius la necessitem i amb aquesta relació s'han teixit històries que han arribat fins avui. Per ser contades i gaudides, però també per donar valor a un bé tan preuat.

Aquesta activitat que organitza el Consell Comarcal, compta amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana i hi participen els municipis de la Riera de Gaià, la Pobla de Montornès, la Canonja, Perafort, Salomó, Vilallonga del Camp, Altafulla, Roda de Berà, Constantí, Vespella de Gaià, el Catllar i la Nou de Gaià.El cicle el portaran a terme la Karme González, l'Agustí Farré, la Silvia Palazón, l'Imma Pujol i la Rat Cebrián. 

Tots tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l'ensenyament i les arts escèniques i des de la seva manera personal d'explicar, ens aproparan històries i emocions. La Karme amb Contes d'aigua mullada, l'Agustí amb Magi Safi, la Silvia amb Rondalles i llegendes d'aigua dolça, l'Imma amb Maria Enganxa i altres contes d'éssers aigualits i la Rat amb Aigua!



A la nostra biblioteca ens vindrà la nostra estimada Rat Cebrián i ens explicarà contes de l'Aigua! No us ho deixeu perdre.Us adjuntem el cartell general i el de les últimes sessions.

 DIVENDRES DIA 15 DE DESEMBRE A LES 17.00H. 

ENTRADA GRATUITA

PER MÉS INFORMACIÓ AL TEL. 623300320 o bé email; bibliotecapunttic@gmail.com 



GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...