dijous, 29 de febrer del 2024

Teatre a la Biblioteca #biblioteatre

 El Racó del TEATRE a la BIBLIOTECA

           

A la biblioteca tenim un  racó del Teatre, ple  de guions  tant per infants com adults, i de totes èpoques i modalitats, si voleu passar una bona estona amb els amics, vine a buscar el vostre guió   i atreveix-te a fer Teatre .

 Segur que trobarem alguna obra que sigui del vostre gust, les ultimes adquisicions son Amnèsia de Nelson Valente, Els Watson de Laura Wade, Els temps i els Conway de J.B.Priestley..... entre altres. I si no la tenim la buscarem.





 #femteatre #biblioteatre


dijous, 15 de febrer del 2024

CLUB DE LECTURES REBELS

 JA PODEU VINDRE A BUSCAR EL LLIBRE 

L'ESCRIPTORA ROSER CABRÉ VERDIELL, 

AIOUA.


RECORDEU QUE EL PRÒXIM DIA 16 DE MARÇ DEL 2024, DISSABTE A LES 12 DEL MIGDIA, GAUDIREM AMB TERTÚLIA  L'ESCRIPTORA PER CANVIAR IMPRESSIONS DEL LLIBRE I MOLTES COSES MÉS.

Aioua no és un plat de croquetes, no és per a tots els públics. Ni tan sols crec que sigui una novel·la. És poesia. I això no hauria de ser una ressenya: hauria de ser un recital, tots asseguts a les fosques i, a l’escenari, Roser Cabré-Verdiell, la visió alterada i els ulls foscos, invocant encara més foscor, tota la que conté la seva Aioua, habitacions mal ventilades i piscina buida i tornado inclosos.

Roser Cabré-Verdiell juga amb les paraules fins i tot per fer-ne dolor.

Aioua no és una novel·la, és un rajar virtuós, poètic i mesuradíssim, com un assassinat.

Impressionant, com manté la intensitat lírica i l’estranyesa al llarg de 252 pàgines fins al trencacolls final.

Aioua no és per ser llegida, és per ser recitada: per sentir-ne el batec i la ranera i notar com repta fins al fons del nostre cervell.

NO DEIXEU QUE US HO EXPLIQUIN, GAUDIU  DEL CLUB AMB PRIMERA PERSONA.

#8marçdonesbiblioteca #bibliotecapuntticnoudegaia 



dimecres, 14 de febrer del 2024

RECOMANACIONS

 

RECOMANACIONS DE LA BIBLIOTECA



Els beneficis de la lectura en veu alta.Un estudi des de la neuroeducació.

 Els beneficis de la lectura en veu alta és un estudi sobre els beneficis cognitius i d'aprenentatge que suposa compartir la lectura –en família i també a l'escola–, basat en dades científiques i contrastades.

 

Els autors, especialistes en neuroeducació, ho expliquen de manera comprensible per a tots els públics, amb la intenció de difondre la importància de compartir lectura en família i a l'escola, per a un millor desenvolupament cognitiu. El podeu trobar a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. #sombiblioteca 

 

dilluns, 5 de febrer del 2024

CLUB DE LECTURES REBELS MARÇ 2024

                       CLUB DE LECTURES REBELS 

                     COL·LOQUI AMB L'ESCRIPTORA

                 ROSER CABRË- VERDIELL SURRIBAS

 16 DE MARÇ 2024 A LES 12 DEL MIGDIA, A LA BIBLIOTECA PUNTTIC DE LA NOU DE GAIÁ

                                   ¡OBERT A TOTHOM QUE VULGUI PARTICIPAR!





Llicenciada en periodisme, és autora de multitud de relats apareguts en revistes literàries i antologies. La seva ficció s’ubica en el gènere fantàstic.

Ha publicat a diverses antologies de relats curts com Barcelona 2059 (Mai Més, 2021), Extraordinàries (Males Herbes, 2020), Estats alterats de la ment (Males Herbes, 2017), Deu relats, eco futuristes (Males Herbes, 2016), Noves dames del crim (Llibres del Delicte, 2015) i Crims nostrats (Edicions Xandri, 2014). També ha participat en la revista de creació literària Carn de Cap amb la peça «On her city», i en l'edició extraordinària de la Branca titulada Els coets venien com llagostes, feta en col·laboració amb el CCCB amb motiu de Kosmopolis 21.

El seu relat «Soc la llevadora», inclòs a Extraordinàries, va guanyar el Premi Ictineu 2021.
El 2022 va publicar la seva primera novel·la, AIOUA, guardonada amb el Premi Finestres de narrativa 2023                                                 

                                                    Sinopsis de AIOUA

La Rut ha fugit. Viatja sola fins a Iowa i s’atura en un poblet anomenat Frankville. S’instal·la en un motel rònec on s’allotgen tota mena de dones solitàries, perdudes o trencades, amb les quals a poc a poc establirà vincles. Però la Rut no pot parlar, per això escriu a l’Hac, l’home que ha deixat enrere, i li intenta explicar els motius que l’han fet marxar. Tanmateix, no pot ser sincera amb ell, perquè porta la mentida a dins. Així, mentre deambula pel poble i es barreja amb els seus habitants, coneix personatges tan desconcertants com Frank, el gelater, líder d’una secta anomenada «Franquesa Radical», que aposta per la sinceritat absoluta aplicada a tots els àmbits de la vida.
AIOUA és un territori mental, un lloc on les emocions es converteixen en imatges, i on la força visual i evocadora de la prosa de Roser Cabré-Verdiell aconsegueix treure tot el seu potencial. AIOUA és una novel·la sobre la necessitat d’entendre el nostre passat per poder acceptar el present i afrontar el futur. Un llibre íntim i colpidor, oníric i profundament emotiu.






GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...