dimarts, 31 d’octubre del 2023

CLUB DE LECTURA REBELS, NOVEMBRE 2023 , ANGELA DAVIS, MUJERES, RAZA Y CLASE

 


Angela Y. Davis va néixer a Birmingham, Alabama, el 1944. Es va graduar magna cum laude per la Universitat Brandeis i va continuar els seus estudis a l'Institut Goethe de 
Frankfurt i a la Universitat de Califòrnia, San Diego. Ha estat membre del Partit Comunista nord-americà des de 1968 i va ser triada en dues ocasions (el 1980 i 1984) com a candidata a la presidència. Absolta després d'haver estat acusada de conspiració el 1972, en un dels judicis més famosos de la història dels Estats Units, Davis es ha revelat com una escriptora, investigadora, professora i defensora dels drets humans reconeguda mundialment.

El sostingut compromís de la professora Davis amb els drets de les persones empresonades remunta a la seva participació en la campanya per alliberar els tres homes negres del cas conegut com a Soledad Brothers, que va provocar que ella mateixa fos arrestada i empresonada. Actualment, continua defensant l'abolició de la presó i ha desenvolupat una poderosa crítica al racisme que impregna el sistema penal.

És membre de Consell Assessor del Prision Activist Resource Center i, en aquests moments, es troba treballant en un estudi comparatiu sobre les dones empresonades als Estats Units, Holanda i Cuba.

Els seus articles i els seus assaigs han aparegut en nombroses revistes i antologies, i és autora de cinc llibres, entre els quals es troben: Women, Culture $ Politics (Random
House, 1989; The Women's Press, 1990), Angela Davis: An Autobiography (The Women's Press, 1990) i el recentment publicat Blues Legacies and Black Feminism: Gertrude Ma Rainey, Bessie Smith i Billie Holiday (Pantheon, 1998). El 1998, es va publicar The Angela I. Davis Reader (Blackwell Publishers, Oxford), una col·lecció dels articles de la professora Davis que abasta gairebé tres dècades.

Ronald Reagan, antic governador de Califòrnia, va jurar en una ocasió que Angela Davis mai no tornaria a ensenyar en el sistema universitari de Califòrnia. Des del 1994 a 1997, va tenir el gran honor de ser nomenada per ocupar la Càtedra Presidencial de la Universitat de Califòrnia, Santa Cruz.






divendres, 27 d’octubre del 2023

IMPORTANT TEATRE MUSICAL

 La biblioteca de Mr. Seguin. Un viatge literari i musical per l’obra de Josep Vallverdú 

Espectacle de la Companyia Bambadaboom i Associació Cultural Hola Creador

El senyor Seguin és un bibliotecari carregat i de manies i d'anys que dirigeix una petita biblioteca on com bon prescriptor de llibres i quasi farmacèutic recomana títols per a tots els públics.

A l'hora de tancar la biblioteca espera a una jove estudiant, la Julieta, que treballa el seu treball de grau sobre Josep Vallverdú. Creu que serà unanoia estudiosa, seriosa, aplicada.

 Quan pensava que ja ho ha vist tot ... caurà de cul: quan arriba la July -que no és altra que la Julieta- descobreix a una noia a qui no li agrada llegir, que fa el treball final de grau obligada amb un tema que li ha imposat la seva professora de llengua. 

Menja xiclet rosa. És descarada i una addicte de les tecnologies: no para de xerrar pel mòbil. Amb molta paciència el senyor Seguin la introduirà el món de les biblioteques, li farà estimar la literatura i l’obra de l’autor i només una hora després la July serà una altra.

Ambdós remenaran libres, en llegiran fragments, interpretaran els seus personatges, discutirán ... En Seguin és un savi despistat amic d’en Vallverdú i de tots els escriptors de literatura infantil i juvenil. En sap un pou. I per acabar-ho d'adobar també a la biblioteca hi viu en Rovelló, un gos xerraire i entremaliat.

Entre cançons i contes, històries de vida i consells ha passat la tarda i ja és hora de tancar. Aquests 50 minuts han passat en un sospir però els lectors hauran conegut els principals personatges literaris vallverdonencs i a un escriptor entranyable.




DIJOUS DIA 2 DE NOVEMBRE 2023 A LES 17.30H, A LA BIBLIOTECA PUNTTIC DE LA NOU DE GAIÀ, NO US PERDEU AQUESTA ACTIVITAT SUPER DIVERTIDA PER A TOTS, ELS PÚBLICS , INFANTS, PARES I AVIS.


ENTRADA LLIURE

dimecres, 4 d’octubre del 2023



L'AUCA CINEMATOGRÀFICA DEL VI, LA NOU DE GAIÀ 

TALLER SETEMBRE 2023 DO

Aquí us deixem el enllaç del treball que varen fer el passat dia 22 de setembre a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaia.

 https://drive.google.com/file/d/1Cn2J_bWQJoYe1AumFZ_GwG2rp9kEJ-J0/view?usp=sharing


dimarts, 3 d’octubre del 2023

 RECORDATORI 

CLUB DE LECTURA D'AUTOR



TERTÚLIA AMB L'ESCRIPTOR MÀRIUS SERRA, 

QUE EN PARLARÀ DEL SEU ÚLTIM LLIBRE 

"LA DONA MÉS PINTADA"

DIJOUS 5 D' OCTUBRE 2023, 18.00H 

A LA BIBLIOTECA PUNTTIC DE LA NOU DE GAIÀ

US ESPEREM!




GUANYEM UN ESTIU LECTOR

 Us conviden a venir a buscar el  vostre kit lector durant al mes de juny a la Biblioteca Punttic de la Nou de Gaià. Els participants que fi...